A Kriston intim tornáról bővebben


Az alhas izmait, szerveit, kötőszöveteit védő egészségnevelő program nőknek, férfiaknak, gyerekeknek. Segítségével megelőzhető, illetve súlyosságától függően kezelhető többek között az akaratlan vizeletvesztés, az akaratlan székletvesztés, más néven az inkontinencia, a különböző süllyedéses elváltozások, a hüvelygyengeség, és az aranyér.

 

Más gáti szövetekre irányuló módszerektől jelentősen eltér a Kriston Intim Torna program. A módszer kifejlesztője Kriston Andrea. A név -intim torna- megtévesztő. A tanfolyamon nem csupán tornagyakorlatokat végzünk, hanem az életből vett történeteken, anatómiai, élettani ismereteken keresztül, önmagunkra való nagyobb rálátással lehetőségünk van megismerni azt a forgatókönyvet, mely segítségével létrehozzuk az elváltozásaink nagy részét. A test és a lélek nem választható el, így a tréningen is egészünk lesz megmunkálva. Nem számít hány éves vagy, kismamaként, nagymamaként, anyaként vagy fiatal lányként jössz a tornára, mindenképpen hasznos lesz az itt töltött néhány óra. Az intim torna lépéseit el tudod sajátítani, akár soványan, akár gömbölydeden, akár sportosan, akár otthon üldögélőként jössz el a tanfolyamra. Akkor is szeretettel várlak, ha nincs konkrét problémád, ha megelőzési szándékkal jössz közénk. A tréning segít nőiességünk teljesebb megélésében. Nagy léptékekben azonos céljaink vannak. Boldogulni szeretnénk, szeretni, szeretve lenni, minél egészségesebben. Az alhas területe sok "tabuzónát" rejt, és miután az itt előforduló történésekről lesz szó, az intim torna nagyon más, mint egy tornaóra. Ne aggódj, semmilyen kínos, kellemetlen, megszégyenítő dolog a foglalkozáson nem érhet. Senkinek sem kell a problémáiról beszámolni. A tréner beszél, a hallgatók hallgatnak, és csak akkor szólnak közbe, ha valamire kíváncsiak, ha nem értenek valamit, ha valamiről bővebben szeretnének hallani. A résztvevők lépésről lépésre, életkortól, ügyességtől, önbizalomtól függetlenül sajátítják el a rejtett izmok tréningjét. A Kriston Intim Torna módszernek ez az egyik előnye. Oktatási módszertana mindenki számára sikert jelent A tréning végén mindenki személyre szabott feladatsort kap, annak megfelelően, hogy szültél-e már, esetleg várandós vagy-e éppen, jelenleg vannak-e panaszaid, ha igen, mióta, és azok milyen erősek. Ahhoz, hogy ilyen személyre szabott feladatsort tudjak adni, az első órán megkérlek, hogy tölts ki egy kérdőívet, mely a panaszaidat méri fel. Ezt a kérdőívet csak a tréner nézheti meg, aki garanciát vállal arra, hogy az adatokat bizalmasan kezeli, senkinek nem adja tovább.

 

A tréningen nem az cél, hogy mindenki elmondja a bánatát, a tüneteit, de ha bárki úgy gondolja, hogy másokkal is szeretné megosztani tapasztalatait, erre is van lehetőség. A foglakozáson a tréner szájából elhangzó történetek, kulcsmondatok segítenek feloldani a feszültséget, leküzdeni a természetes zárkózottságot. Gyakran megtörténik, hogy együtt nevetünk hasonló helyzeteinken, mindenki megkönnyebbül, ha felismeri, hogy nincs egyedül, ha a névtelen történetekben magára ismer, hogy ugyanaz a problémája, mint sokaknak, és erre van megoldás. A cél, hogy önmagad felé megnyílj, a gyakorlatokat minél pontosabban tanuld meg, hogy az otthoni pár perces gyakorlás életformáddá váljon, akár az esti fogmosás.

Levél egy kedves tanítványomtól:

Kedves Erzsébet!

Engedje meg, hogy pár sor erejéig ismét zavarjam, s ezen az úton is köszönetet mondjak a „csodá­latos” hétvégéért! Nem meggondolatlanul és alaptalanul használok ilyen túlzónak tűnő jelzőt. Persze látszólag semmi különös nem történt. Ön okosan beszélt, értelmi és lelki alapozás után – a gyakorlatok látható részének a zömét bemutatva – határozott vezényszavakkal terelt minket a testi megvalósítás mezején. Mindezt nagyon jó hangulatban, sok példával és jó időbeosztással tette, ahol a szellemi kalauzolás a gyakorlatok közötti pihenőidőre esett, így jelentősebb izomláz nélkül éltük át a hétvégét. Pedig itt olyan izmokat kellett megmozgatni, amelyeknek nem csupán a nevéről nem hallottunk eddig, de ezek egyre bonyolódó megmozgatását el sem igen tudtuk képzelni. Először a gátizmok logikus ismertetése alapján jelent meg a bizakodás, majd a második nap­tól gya­korlatilag is olyan apró változások jelentek meg, amely egyre megalapozottabbá tette a re­ményt, hogy nem kell örökre a kellemetlen, kiszolgáltatott, „tocsogó pelenkás” lét foglyának marad­nunk. Nem szeretném a dolgot elkiabálni, de még egy hét sem telt el a tréningünk óta, s máris je­lentős a vál­tozás. Ugyan még nincs itt a „sivatag”, de ha az eddigi tendenciák folytatódnak, akkor nem 3 - 4 hó, hanem maximum ennek fele is elég lehet az inkontinencia megszűnéséhez. Már érez­hetően nőtt a „száraz időszakok” hossza, s kevesebb lett a „csapadék” is. Nagy pelenkák helyett csupán szinte jelképes betétek használata is elegendő. Mindezért hálás köszönet illeti Önt, s természetesen Kriston Évát, akinek nem keveset kel­lett küzdenie, hogy ezek az „egyszerű” módszerek sokunk életét mentsék meg a keserűségtől. (Utólag minden nagy felfedezés egyszerű, pld. a föld kering a nap körül, de ezért még máglyára is kellett menni!) A hétvégi „tornász csapatnak” további szerencséje volt, hogy Önben a szakmai profizmus mellett, egy határozott, sokoldalúan képzett, s a „szívével is gondolkodó” embert ismertünk meg. Ezt csupán jelezni kívánom, s az „illendőség” miatt nem részletezném. Csak annyiban foglalnám össze, hogy gratulálunk a férjének a nagyon szerencsés választáshoz! (Bár az együtt munkálko­dás, együtt élés, így sem biztos, hogy mindig konfliktus mentes. Ahogyan feleségem fogalmaz: „egy angyallal sem mindig könnyű együtt élni”! - Persze ilyenkor nem tudom, hogy saját magára vagy rám gondol? :()

Sok ember helyzetét könnyítő további szakmai sikereket, egészséget és boldog családi életet kívánok Önnek!

Hálás üdvözlettel:

József